محسن لنگرنشین کیست؟ دلیل اعدام شدن وی چه بود؟

محسن لنگرنشین یکی از چهره‌های داستان‌ساز در عرصه سیاسی و امنیتی ایران است که از دوران بازداشت او تا اعدامش همواره توجه افکار عمومی و رسانه‌های داخلی و بین‌المللی را به خود جلب کرده است. در این مقاله از ناجی بلاگ، مروری بر زندگی و پرونده وی خواهیم داشت.

بیوگرافی محسن لنگرنشین

محسن لنگرنشین، متولد ۱۳۷۰، کارشناس امنیت شبکه و فعال در زمینه خرید و فروش خودرو در تهران بود. زندگی او در اردیبهشت ۱۴۰۴، در سن ۳۴ سالگی، با اجرای حکم اعدام در زندان قزل‌حصار به پایان رسید. اتهامات سنگینی که منجر به صدور و اجرای این حکم شد، شامل جاسوسی، مشارکت در ترور چهره‌های امنیتی برجسته ایران، حسن تهرانی‌مقدم و حسن صیادخدایی، و همچنین افساد فی‌الارض بود.

بر اساس گزارش‌ها، لنگرنشین در تیرماه ۱۴۰۲ توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شد. اتهام اصلی او، «جاسوسی برای اسرائیل» عنوان شده بود. ادعا شده است که او از مهرماه ۱۳۹۹ به استخدام سرویس جاسوسی اسرائیل (موساد) درآمده و نخستین ماموریت خود را برای این سازمان در دی ماه همان سال به انجام رسانده است.

حکم اعدام محسن لنگرنشین در دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی صادر و توسط علی رازینی، قاضی پیشین شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور، تایید شده بود.

پرونده محسن لنگرنشین به دلیل ماهیت اتهامات، به ویژه ارتباط با سرویس جاسوسی یک کشور خارجی و مشارکت در اقدامات تروریستی، از حساسیت بالایی برخوردار بود و به سرعت مراحل قضایی را طی کرد.

زندگی محسن لنگرنشین، که تا پیش از دستگیری به عنوان یک کارشناس فنی و فعال اقتصادی شناخته می‌شد، با اتهامات سنگین جاسوسی و ترور به پایان رسید. این پرونده بار دیگر بر پیچیدگی‌های فعالیت‌های امنیتی و جاسوسی در منطقه و پیامدهای سنگین آن برای افراد درگیر تاکید می‌کند.

بررسی اجمالی پرونده محسن لنگرنشین:

محسن لنگرنشین در یک فایل صوتی ۲۱ دقیقه‌ای با ایران وایر اعلام کرد که یکی از اتهامات او مشارکت در قتل حسن طهرانی‌مقدم، پدر برنامه موشکی جمهوری اسلامی، است. طهرانی‌مقدم در انفجار پادگان بیدگنه در ملارد در آبان ۱۳۹۰ جان باخت و در آن زمان لنگرنشین ۲۰ سال داشت. یکی از مستندات پرونده، وجود شماره تلفن برادرزاده حسن طهرانی‌مقدم در لیست تماس‌های او بود. لنگرنشین توضیح داد که این شماره مربوط به زمانی است که او به عنوان کارشناس سایبری برای بهبود امنیت شبکه کامپیوتری این مجموعه با شرکتی که او را به دانشگاه معرفی کرده بود، همکاری می‌کرد. همچنین، او با اتهام مشارکت در ترور یکی از سرداران سپاه به نام حسن صیادخدایی در سال ۱۴۰۱ نیز مواجه شد. علاوه بر این، در این پرونده به دریافت ۱۲۲ هزار یورو و رد مال محکوم شده است.

به گفته پدر محسن لنگرنشین:

محسن حدود ۲۳ ماه بازداشت بوده، ۲۰ ماهش را در اوین بوده. از این ۲۰ ماه، ۱۲ ماهش را در بند ۲۰۹ بوده و مابقی آن را در زندان قزل‌حصار کرج بوده است. محسن در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی محاکمه و به اعدام محکوم شده. سه بار درخواست اعاده دادرسی کردیم که هر سه بارش رد شده است.

نوشته محسن لنگرنشین کیست؟ دلیل اعدام شدن وی چه بود؟ اولین بار در ناجی بلاگ. پدیدار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا