حکم نزدیکی در پریودی | نظر اسلام و مراجع تقلید درباره نزدیکی در دوران قاعدگی

موضوع نزدیکی در دوران قاعدگی یکی از مسائل مهم فقهی و شرعی در اسلام است که همواره مورد توجه مسلمانان و مراجع تقلید قرار گرفته است. در حالی که دوران قاعدگی برای زنان دوره‌ای طبیعی و فیزیولوژیکی است، اما از نظر شرعی برخی رفتارها و احکام در این دوره باید مورد توجه و رعایت قرار گیرد. یکی از این مسائل، نزدیکی میان زوجین در این دوران است.

در این مقاله از ناجی بلاگ به بررسی حکم نزدیکی در دوران قاعدگی از دیدگاه اسلام و مراجع تقلید می‌پردازد و به تبیین نظرات مختلف در این زمینه خواهد پرداخت تا مسلمانان آگاهی کاملی از این موضوع پیدا کنند.

حکم نزدیکی در زمان پریودی از نظر اسلام

از نظر اسلام نزدیکی در پریودو قاعدگی حرام است وبرخی از فقیهان میگویند که این عمل”کفاره سنگینی”دارد.
در این ایام، زن و شوهر نمی‌توانند از جلو جماع کنند و برخی از مراجع به وجوب پرداخت کفاره برای نزدیکی در این زمان اعتقاد دارند. تا زمانی که زن از حیض پاک نشده است، رابطه جنسی برای هر دو طرف حرام است.

اما سایر اشکال استمتاع در دوران پریودی مجاز است، به این معنا که زوجین می‌توانند رابطه عاشقانه بدون دخول داشته باشند. در صورتی که منی خارج شود، باید احکام مربوط به شخص جنب رعایت شود و غسل جنابت انجام گیرد. بنابراین، ملاعبه و تحریک با دست و ماساژ اعضای تناسلی همسر به قصد خروج منی و ارگاسم بلامانع است. البته، کمال از ناحیه ناف تا زانوی زن کراهت دارد، مگر اینکه این کار از روی لباس انجام شود. چند نکته قابل توجه درباره نزدیکی با زن در زمان پریودی:

  • اگر خانم از حیض پاک شد اما هنوز غسل حیض نکرده آیا می تواند نزدیکی کند، اکثر مراجع فرموده اند می تواند هر چند بهتر است غسل کند.
  • در صورتی که بخواهد ارزش طلا را بپردازد، باید بر اساس قیمت روز پرداخت کند.
  • بازی کردن با همسر در زمان قاعدگی حرام نیست و نیازی به پرداخت کفاره ندارد.
  • اگر مردی دوباره نزدیکی کند، مستحب است که کفاره را نیز تکرار کند.
  • اگر مرد در حین نزدیکی متوجه شود که همسرش حائض شده، باید فوراً از او جدا شود و در غیر این صورت، مرتکب گناه شده و بر اساس احتیاط مستحب، باید کفاره نیز بپردازد.
حکم نزدیکی در دوره پریودی

نظر مراجع تقلید درباره نزدیکی در دوره پریودی زن

آیةالله العظمی خامنه ای: در زمان عادت ماهیانه زن، آمیزش و جماع بر زن و شوهر حرام هست ولو کمتر از ختنه گاه باشد و ارضا هم نشوند و اگر این کار حرام و گناه انجام شود، لازم هست توبه و استغفار کنند و کفاره دهند.

آیات عظام: امام خمینی، اراکی، فاضل لنکرانی، بهجت، امام خامنه ای، سبحانی: بنابراحتیاط واجب باید کفّاره بدهد.

آیات عظام: گلپایگانی، صافی: مستحب بلکه احوط هست کفّاره بدهد.

آیات عظام: خوئی، تبریزی، وحیدخراسانی، نوری همدانی: بنابراحتیاط مستحب کفّاره بدهد.

آیةالله العظمی سیستانی: بهتر است کفّاره بدهد.

آیات عظام: مکارم شیرازی، مظاهری: مستحب است کفّاره بدهد.

آیةالله العظمی شبیری زنجانی: مستحبّ، بلکه مطابق احتیاط مستحب است کفّاره بدهد.

بیشتر بخوانید: حکم ورود زن پریود به حرم امامان، امامزادگان، رواق ها و شبستان ها

مقدار کفّاره آمیزش در زمان پریودی

هرگاه مردی در زمان قاعدگی همسرش با او نزدیکی کند، مستحب است که کفاره‌ای بپردازد. مقدار کفاره به این صورت است:

در سه روز اول قاعدگی، یک مثقال طلا یا معادل ارزش آن، در سه روز دوم نیم مثقال و در سه روز سوم یک چهارم مثقال است. بنابراین، اگر مدت قاعدگی شش روز باشد، در دو روز اول یک مثقال، در دو روز وسط نیم مثقال و در دو روز آخر یک چهارم مثقال کفاره دارد.

نظر مراجع تقلید درباره نزدیکی در دوره قاعدگی

آیا رابطه زناشویی در دوران پریودی خانم ها آفت جسمی هم دارد ؟

بله، ما چند نمونه از این آسیب‌ها را برای شما ذکر می‌کنیم. برقراری رابطه جنسی در دوران قاعدگی می‌تواند منجر به آسیب بافتی شود، زیرا در این زمان ترشحاتی که به ترمیم بافت کمک می‌کنند وجود ندارد. این موضوع می‌تواند به بروز اختلالی به نام “اندومتریوز” منجر شود که در آن بافت رحم به نواحی دیگر بدن کشیده می‌شود و این امر می‌تواند عفونت و درد شدید را به همراه داشته باشد.

اما در روزهای بعد از قاعدگی و در زمان‌های عادی، اگر زن و شوهر رابطه جنسی داشته باشند، به دلیل وجود ترشحات، آسیبی به بافت نخواهد رسید.

《هر آنچه که اسلام منع کرده، قطعاً به نفع سلامتی انسان است.》

نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که نه تنها این نوع رابطه به بدن زن آسیب می‌زند، بلکه مانع از بهره‌مندی از “فواید قاعدگی” نیز می‌شود. عادت ماهیانه برای پاکسازی رحم، آمادگی برای بارداری و شیردهی بسیار حیاتی است. در صورتی که در این دوران رابطه برقرار شود، این فواید تحت تأثیر قرار می‌گیرند و ممکن است زن در این زمان باردار شود.

پزشکان معتقدند که احتمال بارداری در این دوران بسیار کم است، اما غیرممکن نیست. در صورتی که زن باردار شود، جنین ممکن است دچار اختلالات ژنتیکی گردد.

بنابراین تمامی این موارد باعث شده است که اسلام این موضوع را منع کند.

نوشته حکم نزدیکی در پریودی | نظر اسلام و مراجع تقلید درباره نزدیکی در دوران قاعدگی اولین بار در ناجی بلاگ. پدیدار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا