اهرم در معاملات تعهدی چیست؟ آموزش استفاده از اهرم (Leverage)

یکی از مهمترین ابزارهای معاملات تعهدی، اهرم (Leverage) است که هم سود و هم ضرر شما را به شدت افزایش می دهد. در این آموزش، به شما به بررسی اینکه اهرم یا لورج چیست، چه تاثیری بر سود و ضرر شما دارد و چگونه کار می کند خواهیم پرداخت.

توجه: این مطلب به هیچ وجه یک پیشنهاد مالی نیست!

توجه داشته باشید که استفاده از اهرم در بازارهای پرنوسان ممکن است خطرناک باشد و به طور کلی پیش از شروع به سرمایه گذاری تحلیل بازار ارزهای دیجیتال را به صورت دقیق انجام دهید.

❗ این نسخه آزمایشی می باشد و چنانچه با خطا و مشکلی رو به رو شدید، برای تیم پشتیبانی تیکت ارسال کنید تا در سریع ترین زمان ممکن بررسی شود.

اهرم (Leverage) چیست؟

اهرم در معاملات تعهدی ابزار مهمی است که به شما این امکان را می‌ دهد تا سرمایه کم خود را چند برابر کرده و معاملات بزرگ‌ تری انجام دهید. به عنوان مثال چنانچه در شروع معامله تعهدی از اهرم 10x استفاده کنید، با 100 دلار می‌ توانید سود 1000 دلاری دریافت نمایید.

فرض کنید شما قصد خرید یک سهام 100 هزار تومانی را دارید اما سرمایه شما فقط 10 هزار تومان است. با استفاده از اهرم 10x صرافی به شما این امکان را میدهد که با 10 هزار تومان، آن سهام 100 هزار تومانی را خریداری نمایید. در این صورت اگر قیمت سهام 1% یعنی 1000 تومان افزایش یابد، چون شما با 100 هزار تومان معامله کرده اید، 10% سود دریافت خواهید کرد.

چگونه می توان از اهرم در معاملات تعهدی استفاده کرد؟

هنگام باز کردن یک معامله تعهدی، می‌توانید مقدار اهرم را انتخاب کنید. صرافی ارز دیجیتال ناجی بلاگ تا اهرم 25x را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد. در مقاله آموزش معاملات تعهدی در ناجی بلاگ می توانید تمام بخش ها را به صورت کامل آموزش ببینید.

در صفحه ای که معامله خود را باز میکنید، میتوانید با تعیین میزان اهرم، مقدار سود خود را نیز مشخص کنید. توجه داشته باشید که برای استفاده از لورج یا اهرم، باید بخشی از سرمایه خود را  به عنوان حاشیه (سپرده اولیه) قرار دهید.

مارجین (Margin) در معاملات تعهدی مقدار سرمایه ای است که شما برای باز کردن موقعیت معاملاتی (خرید یا فروش) در حساب خود نگهداری یا در واقع بلوکه می کنید. دلیل بلوکه کردن سرمایه این است که وثیقه یا تضمینی برای انجام معامله با اهرم باشد.

هر چقدر مقدار اهرم بالاتر باشد شما به مارجین (Margin) کمتری نیاز دارید. برای مثال برای اهرم 10x، فقط 10% از ارزش معامله لازم است که به عنوان Margin تأمین گردد. اگر شما 100 دلار در حساب خود داشته باشید و در معامله تعهدی خود از اهرم 10x استفاده کنید، می‌ توانید تا سقف 1000 دلار پوزیشن معاملاتی خود را باز کنید. در این حالت، 100 دلار شما به عنوان مارجین در حساب شما عمل خواهد کرد.

در نهایت پس از تعیین مقدار اهرم و تامین مارجین لازم، می توانید معامله را باز کنید. از این رو سود و ضرر شما طبق ارزش کل معامله و با توجه به احتساب اهرم، محاسبه می گردد.

❗ هنگام باز کردن سفارش در موقعیت خرید یا فروش، هر مقدار دارایی که وارد معامله شده است در ضریب اهرم ضرب میشود.

سپس بر اساس آن مقدار ضرب شده، شما میتوانید میزان معامله را تعیین کنید.

اگر 10 دلار با اهرم 10 وارد معامله کنید شما 100 دلار برای انجام معامله دارید که از این مقدار 100 دلار می توانید درصدی را از  سمت چپ صفحه معامله، معین کنید و معامله را انجام دهید. درصدی که تعیین می کنید از کل حجم معامله با اهرم محاسبه میشود.

در تصویر زیر تاثیر اهرم  بر حجم معامله را مشاهده می کنید.

تاثیر اهرم در معاملات تعهدی

توجه داشته باشید که اهرم یا لورج روی مقدار و حجم معامله تاثیر می گذارد.

تأثیر اهرم (Leverage) بر سود و ضرر در معاملات تعهدی

یک نکته مهم که باید توجه داشته باشید، اگر با توجه به اهرمی که در نظر گرفته اید، ضرر شما به حدی برسد که موجودی حساب شما (Margin) دیگر کافی نباشد تا پوزیشن شما را باز نگه دارد، شما لیکویید (Liquidation) خواهید شد و تمام دارایی خود را در معامله از دست خواهید داد.

به عنوان مثال اگر از اهرم 10x استفاده کنید و قیمت دارایی 10% خلاف جهت پوزیشن شما حرکت کند، کل سرمایه مارجین شما از بین می‌ رود و لیکویید خواهید شد.

لیکویید شدن در معاملات تعهدی هنگامی رخ می دهد که پیش بینی شما از روند بازار اشتباه باشد و ارزش حساب معاملاتی شما به سطحی برسد که دیگر نتواند ضرر بیشتری را مدیریت کند. صرافی به طور خودکار پوزیشن شما را می بندد تا از ضرر بیشتر جلوگیری شود. این نکته را در نظر داشته باشید که هرچه اهرم بالاتر باشد، ریسک لیکویید شدن بیشتر می‌شود.

یکی دیگر از نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که در معاملات تعهدی ناجی بلاگ، چنانچه شما 100 دلار در کیف پول خود داشته باشید اما 10 دلار از آن را معامله باز کنید، موجودی کیف پول نیز درگیر معامله میشود.

به عنوان مثال در صورتی که معامله شما با ضرر رو به رو شود و بازار خلاف جهت معامله حرکت کند، ضرر از دارایی کیف پول شما نیز کم میشود مگر اینکه روند بازار دوباره با معامله شما هم مسیر شود.

تاثیر اهرم در معاملات تعهدی به طور خلاصه عبارت است از:

  • توجه داشته باشید که مقدار لورج تعیین شده در معامله، تاثیر مستقیم بر روی سود و ضرر شما دارد.
  • اهرم سود شما را چند برابر می‌ کند. مثلاً اگر اهرم 10x استفاده کنید و قیمت دارایی 1% افزایش یابد، سود شما 10% خواهد شد.
  • از سوی دیگر اهرم ضرر شما را هم چند برابر می‌ کند. چنانچه قیمت دارایی 1% کاهش یابد، ضرر شما 10% خواهد بود.
  • در اهرم بالاتر شما با تغییرات جزئی بازار سریع تر سرمایه خود را از دست خواهید داد!!!

ریسک‌های استفاده از اهرم در معاملات تعهدی

  1. اهرم بالا امکان دارد که باعث شود شما در مدت زمان کوتاهی و به سرعت سرمایه خود را از دست بدهید.
  2. با اهرم بالا، احتمال لیکویید شدن بسیار بیشتر می‌شود. پس سعی کنید از اهرم های پایین تر استفاده نمایید.
  3. چنانچه بازار ارزهای دیجیتال دچار نوسان بالایی است ، اهرم بالا می‌تواند خطرناک باشد.

چگونه در معاملات تعهدی از اهرم به درستی استفاده کنیم؟

  1. برای شروع، از اهرم‌ های پایین تر (مثلاً 2x یا 5x) استفاده کنید تا ریسک معامله شما کاهش یابد.
  2. در معاملات خود همیشه از Stop-Loss یا همان حد ضرر استفاده کنید تا از ضررهای بزرگ جلوگیری شود.
    برای تنظیم حد ضرر در معاملات تعهدی، باید قیمتی پایین تر از قیمت خرید تعیین کنید تا حدی که ضرر زیادی را متحمل نشوید. وقتی قیمت به این حد برسد، دارایی به طور خودکار فروخته میشود تا از ضرر بیشتر جلوگیری شود.
  3. سعی کنید به مقدار کافی مارجین (Margin) داشته باشید. مارجین بیشتر باعث میشود که در برابر نوسانات بازار مقاوم‌ تر باشید.

جمع بندی

چنانچه قصد شروع معاملات تعهدی را دارید، حتما این نکته را در نظر بگیرید که مدیریت ریسک داشته باشید. برای کاهش ضرر مالی و حفظ دارایی های خود لازم است مدیریت ریسک درستی داشته باشید. از جمله اقداماتی که در این راستا می توانید انجام دهید، تعیین حد سود و حد ضرر ، استفاده از حجم مناسب معامله نسبت به سرمایه کل، تحلیل بازار ارزهای دیجیتال و استفاده از اهرم پایین است.

5/5 – (1 امتیاز)

نوشته اهرم در معاملات تعهدی چیست؟ آموزش استفاده از اهرم (Leverage) اولین بار در بلاگ ناجی بلاگ. پدیدار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا