طریقه مصرف کلم بروکلی و شستن آن
کلم بروکلی یکی از سبزیجات پر خاصیت و خوش طعم است که هم در غذاها و هم در سالادها کاربرد زیادی دارد. بسیاری از افراد به خاطر ارزش غذایی بالای بروکلی، آن را در برنامه ی غذایی خود قرار میدهند. مصرف درست این سبزی میتواند علاوه بر حفظ طعم و عطر طبیعی، ویتامین ها و مواد معدنی آن را هم بهتر نگه دارد. همچنین شستن و ضد عفونی کردن بروکلی اهمیت زیادی دارد تا آلودگی ها و حشرات ریز احتمالی از بین بروند. یکی از روش های رایج برای شستن بروکلی، استفاده از آب جوش است که هم سریع و هم مطمئن عمل میکند
امروز در ناجی بلاگ مقاله تحت عنوان طریقه مصرف کلم بروکلی در غذا و سالاد + نحوه شستن کلم بروکلی با آب جوش را می توانید مشاهده کنید.
همچنین بخوانید: طریقه شستن و فریز کردن بامیه خورشتی
طریقه مصرف کلم بروکلی در غذا
یکی از بهترین و سالم ترین روش های مصرف بروکلی، بخارپز کردن آن است. کافی است داخل یک قابلمه کمی آب بریزید، سبد بخارپز را روی آن قرار دهید و وقتی آب جوش آمد، گلچه های بروکلی را داخل سبد بگذارید. حدود پنج تا شش دقیقه زمان کافی است تا بروکلی بخار ببیند و نرم شود، طوری که با چنگال راحت فرو برود ولی له نشود. بعد از پخت میتوانید روی آن کمی روغن زیتون، نمک و آب لیموی تازه بریزید. این روش برای افرادی که دوست دارند طعم طبیعی سبزیجات حفظ شود و غذای سبک و سالم میل کنند، بسیار مناسب است.
روش دیگر، تفت دادن بروکلی در تابه است ابتدا کمی روغن (ترجیحا روغن زیتون یا روغن مایع) داخل تابه گرم کنید و چند حبه سیر خرد شده را همراه گلچه های بروکلی بریزید. با نمک و فلفل آن را مزه دار کنید و حدود سه چهار دقیقه تفت دهید. برای اینکه نرم تر شود، میتوانید کمی آب داخل تابه بریزید و درب آن را ببندید تا چند دقیقه ای بخار بگیرد. در پایان با چکاندن کمی آب لیمو یا حتی آبغوره، مزه ای دلچسب بدست می آید.
اگر به غذاهای فر پز علاقه دارید، بروکلی برشته در فر هم انتخاب جذابی است. کافی است فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بروکلی ها را با کمی روغن زیتون، نمک و فلفل مخلوط کرده و روی سینی فر بچینید. بعد از حدود بیست دقیقه، بروکلی ها رنگی طلایی به خود میگیرند و عطر دلنشینی پیدا میکنند. میتوانید هنگام سرو روی آن کمی آب لیمو یا پنیر رنده شده (مثل پنیر پارمسان یا حتی پنیر پیتزای) اضافه کنید تا طعم آن دلچسب تر شود. این روش به خاطر حالت برشته و طعم کمی کاراملی که به بروکلی میدهد، معمولا برای کسانی که به سبزیجات ساده علاقه ندارند، خوشایندتر است.
همچنین بخوانید: طرز شستن، نحوه فریز کردن و نگهداری قارچ خام در فریزر
با کلم بروکلی میتوان غذاهای متنوع و خوشمزه ای آماده کرد . برای مثال، میتوان از آن در کوکو بروکلی استفاده کرد؛ بروکلی خردشده را با پیاز، سبزی و تخم مرغ ترکیب کرده و مانند کوکو سبزی سرخ کرد. همچنین، سوپ کرمی بروکلی یکی از غذاهای پرطرفدار است که با پیاز، سیر، عصاره مرغ یا سبزیجات سرو میشود.
در غذاهای فرنگی نیز بروکلی جایگاه ویژه ای دارد، مثل پاستا با بروکلی که با روغن زیتون و ادویه طعمی خاص پیدا میکند، یا بروکلی برشته در فر که با سس تاهینی یا کمی پنیر بسیار لذیذ میشود. همچنین میتوان بروکلی را در سالادهای متنوع به کار برد، مثل سالاد بروکلی و عدس یا سالاد خیار و آووکادو با بروکلی که ترکیبی سبک و پرانرژی میسازند
طریقه مصرف کلم بروکلی در سالاد
روش آبپز سریع یا بلانچ برای وقتی که بخوای بروکلی رو در سالاد یا همراه غذاهای دیگر استفاده کنی خیلی مناسب است. یک قابلمه را پر از آب، کمی نمک بزن و به جوش بیاورید. سپس گلچه های بروکلی را وارد آب جوش کند و اجازه دهید ۲ تا ۳ دقیقه بپزند تا سبز و نرم شوند. بعد از این زمان، فورا آنها را آبکشی کن یا داخل آب یخ بینداز تا از پخت بیشتر جلوگیری شود و رنگ سبز تیره نشود. این بهترین روش استفاده از کلم بروکلی در سالاد می باشد. شما می توانید با کلم بروکلی انواع سالاد ها را تهیه کنید که در زیر چندتا از محبوب ترین ها را می توانید مشاهده کنید:
سالاد معروف بازار تهران: برای تهیه سالاد بروکلی، گلچه های بروکلی بلانچ شده را با هویج، سیب، پیاز قرمز، گردو و کشمش مخلوط کنید. سپس سسی از مایونز، خامه ترش یا ماست، آبلیمو، شکر، نمک و فلفل آماده کرده و روی سالاد بریزید.
سالاد کلم بروکلی مخصوص: برای تهیه این سالاد، کلم بروکلی، خیار، هویج، کشمش، پیاز و گوجه را با هم در ظرف بریزید. سپس مخلوطی از ماست، سس مایونز، نمک، چاشنی سالاد، پودر سیر و آبلیمو آماده کرده و روی مواد بریزید، هم بزنید و نیم ساعت در یخچال بگذارید تا طعم ها بهتر ترکیب شوند.
سالاد کلم بروکلی و سیب: برای تهیه سالاد کلم بروکلی و سیب، ابتدا سس را با ماست، سس مایونز، سرکه سیب، نمک و فلفل مخلوط کرده و در یخچال قرار دهید. سپس کلم بروکلی، سیب خرد شده، هویج، گردو، کشمش و پیاز را در ظرف بریزید، سس را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و سرو کنید.
همچنین بخوانید: طریقه صحیح شستن توت فرنگی برای از بین کرم آن
نحوه شستن کلم بروکلی با آب جوش
یکی از بهترین روش ها برای شستن و همچنین افزایش ماندگاری کلم بروکلی، روش بلانچ کردن است. برای انجام این کار، ابتدا گل های بروکلی را از ساقه جدا کنید و به اندازه های کوچک تر تقسیم کنید تا شستوشو و بلانچ کردن یکنواخت انجام شود. سپس گلچه ها را زیر آب خنک روان بشویید تا گرد و غبار، خاک و حشرات ریز از بین بروند.
بعضی دستورها پیشنهاد میدهند بروکلی را ابتدا در آب نمک رقیق یا آب و سرکه کوتاه مدت بخیسانید تا آلودگی ها بهتر جدا شوند، سپس آبکشی کنید. بعد از آماده کردن، بروکلی ها را داخل آب جوش بریزید و بگذارید حدود ۵ دقیقه بجوشند. این زمان کافی است تا هرگونه آلودگی یا حشرات ریز از بین برود، بدون اینکه کلم نرم و له شود.
بعد از جوشاندن، بلافاصله بروکلی ها را از آب خارج کنید و داخل یک کاسه پر از آب یخ قرار دهید. این کار باعث میشود فرآیند پخت متوقف شود و رنگ سبز و حالت تردی بروکلی حفظ گردد. سپس بروکلی ها را خوب آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز یا حوله کاغذی خشک کنید تا رطوبت اضافی از بین برود.
خشک کردن درست بروکلی در این مرحله خیلی مهم است، چون باعث میشود مدت بیشتری تازه و سالم بماند.با این روش، هم بروکلی کاملا تمیز میشود، هم رنگ و بافت طبیعی خودش را حفظ میکند و هم ماندگاری آن بیشتر خواهد شد.
سخن اخر
در این پست سعی کردیم تمام رو ش های پخت کلم بروکلی و شستن آن را به شما یاد دهیم.