
طرز تهیه پوچای پُف پفی: هیچ چیزی لذتبخشتر از بوی نان یا پوچای تازه از فر درنمیاد! وقتی پوچا با خمیر مایه درست بشه، داخلش نرم و پُفپفی و رویهاش طلایی و خوشرنگ میشه. این مدل پوچا، یکی از پرطرفدارترین گزینهها برای صبحانه و عصرانهست که در ترکیه و ایران حسابی محبوبیت داره.
مواد لازم برای ۲۰ عدد پوچا
-
۱ لیوان آب ولرم
-
۱ لیوان شیر ولرم
-
۱ بسته خمیر مایه تازه (یا ۱.۵ بسته خمیر مایه خشک)
-
۴ قاشق غذاخوری شکر
-
۱ لیوان روغن مایع
-
۱ عدد تخممرغ
-
۲ قاشق چایخوری پُر نمک
-
حدود ۷ لیوان آرد (بسته به کیفیت آرد کمی کم یا زیاد میشود)
برای روی پوچا:
طرز تهیه پوچای پُف پفی
-
در یک کاسه بزرگ، آب ولرم، شیر ولرم، خمیر مایه و شکر را بریزید و هم بزنید. بگذارید ۵ دقیقه استراحت کند تا مایه فعال شود.
-
سپس روغن مایع، تخممرغ و نمک را اضافه کنید.
-
آرد را کمکم بریزید و با دست یا همزن خمیرزن حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا خمیر یکدست و نرم شود. (نباید به دست بچسبد.)
-
روی ظرف را با سلفون و دستمال مرطوب بپوشانید و بگذارید خمیر ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در دمای محیط استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود.
-
از خمیر، تکههایی به اندازه یک تخممرغ جدا کنید و در دست گرد کنید. (میتوانید ساده یا با پنیر و سیبزمینی پر کنید.)
-
توپکهای خمیر را در سینی فر بچینید و رویشان زرده تخممرغ بمالید. در صورت دلخواه کنجد یا سیاهدانه بپاشید.
-
دوباره اجازه دهید خمیرها در سینی حدود ۱۰ دقیقه استراحت کنند.
-
فر را از قبل با دمای ۱۹۰ درجه روشن کنید و پوğaچاها را حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید تا رویشان طلایی شود.
حالا پوچاهای پُفپفی آمادهاند!

نکات طلایی برای پوچای نرم و خوشمزه
-
همه مواد (بهجز آب و شیر ولرم) باید در دمای محیط باشند.
-
برای فعال شدن بهتر خمیر مایه، همیشه کمی با تشکر اضافه کنید.
-
هرگز نمک را همراه با مایه و شکر نریزید؛ چون فعالیت خمیر مایه را کم میکند.
-
بعد از پخت، پوچا را در یک ظرف دربسته بگذارید تا دیرتر خشک شود.
پیشنهاد سرو
-
برای صبحانه همراه با پنیر سفید، گوجه و چای بینظیر است.
-
برای عصرانه میتوانید آن را با مربا یا شکلات صبحانه سرو کنید.
-
برای مهمانیها داخل خمیر را با سیبزمینی، سبزیجات یا گوشت چرخکرده پر کنید تا خوشمزهتر شود.