دون کردن و خشک کردن ذرت
ذرت یکی از غلات پرکاربرد در سراسر جهان است و علاوه بر مصرف مستقیم، ماده اولیه مهمی برای تولید پفیلا به شمار میرود. برای تهیه پفیلا با کیفیت، ابتدا باید دانه های ذرت به صورت صحیح دون شوند و سپس خشک شوند تا هنگام حرارت دیدن به خوبی باز شوند و پفیلا تولید کنند. همچنین شما می توانید ذرت ها را دون کنید و برای مصرف های انواع غذا ها در فریز نگهداری کنید.
امروز در ناجی بلاگ مقاله تحت عنوان ساده ترین روش دون کردن ذرت + روش خشك كردن ذرت برای پفیلا را می توانید مشاهده کنید.
همچنین بخوانید: طرز نگهداری ذرت خام و پخته در فریزر برای مدت طولانی
ساده ترین روش دون کردن ذرت
برای دون کردن ذرت، ابتدا به بلال و یک چاقوی اره ای تیز نیاز دارید. بلال را پوست بکنید و از وسط نصف کنید، سپس با چاقوی اره ای و زاویه دست کمتر از ۴۵ درجه، یک ردیف از دانه های ذرت را ببرید و بقیه ردیف ها را طبق ویدیو زیر یا به راحتی از چوب آن جدا کنید. مراقب دستان خود باشید، زیرا هر چه زاویه دستتان با بلال تندتر باشد، خطر بریدگی بیشتر میشود. ذرت مورد استفاده باید از نوع مکزیکی یا شیربلال باشد، چون انواع دیگر به سختی دون میشوند.
قبل از دون کردن، ذرت باید آبپز یا بخارپز شود، اما نباید زیاد پخته شود تا له نشود، زیرا در این صورت هنگام دون کردن خمیری و شکسته میشود. بعد از پخت، ذرت را بلافاصله از آب خارج کنید و در هوای باز قرار ندهید، زیرا باعث چروک شدن آن میشود. وقتی ذرت سرد شد، میتوان آن را دون کرد، برای این کار با یک کارد نه چندان تیز، ردیف اول را خالی میکنیم و ردیف های بعدی را با دست یا کارد جدا میکنیم. برای نگهداری طولانی، ذرت دون شده را در زیپ کیپ بسته بندی کرده و داخل فریزر قرار میدهیم تا در انواع غذاها و سالادها قابل استفاده باشد.
همچنین بخوانید: کاکل ذرت برای چی خوبه؟ خواص کاکل ذرت
روش دوم:
برای این روش به بلال و یک قاشق نیاز داریم. ابتدا بلال را کاملا پوست بگیرید و بشویید. با ته قاشق یک ردیف از دانه های ذرت تازه را جدا میکنیم. پس از جدا کردن ردیف اول، دیگر به قاشق نیازی نیست و میتوانیم بقیه دانه ها را به ترتیب با دست، هر بار یک ردیف، جدا کنیم تا تمام دانه ها دون شوند. ممکن است هنگام جدا کردن ردیف اول با ته قاشق، برخی دانهه ا کمی له شوند، اما در ردیف های بعدی این اتفاق نمیافتد.
مزیت این روش این است که دانه ها به طور کامل از بلال جدا میشوند، اما نسبت به روش های دیگر کمی زمان بیشتری میبرد. تجربه نشان داد که این روش بسیار کارآمد و رضایت بخش است و برخلاف تصور اولیه، زمان زیادی هم نمیگیرد، برای مثال، دون کردن یک ذرت بزرگ از ابتدا تا انتها حدود ۴ تا ۵ دقیقه طول میکشد و نتیجه نهایی کاملا مطلوب است.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ذرت مکزیکی خانگی به روش خیابانی
روش خشك كردن ذرت برای پفیلا
برای خشک کردن ذرت تازه یا بلال به منظور تهیه پاپکورن (پفیلا) خوشمزه، ابتدا بلال ها را در هوای آزاد و در مکانی خشک و خنک آویزان کنید تا پوسته ها کاملا خشک شده و دانه ها چروکیده و سخت شوند. این مرحله ممکن است ۲ تا ۴ هفته طول بکشد. در صورتی که عجله دارید، میتوانید بلال ها را بدون پوسته در فر با دمای پایین حدود ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴ تا ۵ ساعت قرار دهید تا رطوبت آنها کاملا از بین برود.
پس از خشک شدن، دانه ها را از بلال جدا کرده و در ظرف دربسته و در جای تاریک نگهداری کنید. رطوبت دانه ها باید حدود ۱۳ تا ۱۴ درصد باشد تا هنگام حرارت دادن به خوبی پف کنند؛ بنابراین اگر بلال ها زود برداشت شده اند، چند دانه را تست کنید و در صورتی که پف نکردند، یک هفته دیگر صبر کنید. این روش ساده و خانگی، پاپکورن طبیعی و سالم بدون هیچگونه ماده نگهدارنده فراهم میکند.
همچنین بخوانید: طرز نگهداری غوره در فریزر به مدت طولانی
سخن آخر
در این پست سعی کردیم ساده ترین روش های دون کردن و خشک کردن ذرت را برای شما بیاوریم.