با تن ماهی چی درست کنم ناهار و شام
در بسیاری از مواقع که فرصت کافی برای آشپزی در دسترس نیست یا نیاز به تهیه ی غذایی سریع و سالم وجود دارد، تن ماهی گزینه ای مناسب به شمار می آید. این ماده ی غذایی علاوه بر آماده مصرف بودن، از ارزش پروتئینی بالایی برخوردار است و میتوان آن را با مواد اولیه ای ساده همچون نان، برنج یا سبزیجات تازه ترکیب و به غذایی کامل تبدیل کرد. از انواع ساندویچ های سبک گرفته تا خوراک های برنجی خانگی، شما با تن ماهی می توانید یک غذای فوری و راحت در خانه تهیه کنید.
امروز در ناجی بلاگ مقاله تحت عنوان با تن ماهی چی درست کنم برای ناهار و شام که ساده باشه؟ نونی و برنجی را برای شما آورده ایم همراه ما باشید.
همچنین بخوانید: عصرونه چی درست کنم که ساده و خوشمزه باشه برای مهمونی و دورهمی
ناهار با تن ماهی چی درست کنم
شوید پلو بندری: برای تهیه این غذا، ابتدا پیاز را تفت دهید و تن ماهی جوشانده را به آن بیفزایید. سپس ادویه ها و شوید خردشده را اضافه کرده و مخلوط کنید. کف قابلمه سیب زمینی رنده شده بگذارید، لای های برنج سفید بریزید، مواد تن ماهی و شوید را روی آن پخش کنید و در پایان باقی برنج را اضافه نمایید. پس از دم کشیدن، غذای خوش طعم آماده است.
خوراک تن ماهی و قارچ: برای تهیه این غذا، ابتدا تن ماهی را حدود ۲۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید. همزمان پیاز نگینی شده را در تابه تفت دهید و پس از طلایی شدن، قارچ های خردشده را اضافه کنید. وقتی آب قارچ کشیده شد، تخم مرغ را بشکنید و با قارچ مخلوط کنید. سپس ادویه ها شامل زردچوبه، نمک و فلفل و تن ماهی را اضافه کرده و همه را به خوبی مخلوط کنید. پس از حدود ۵ دقیقه، غذا آماده است و میتوانید آن را همراه نان یا برنج سرو کنید.
کتلت تن ماهی و سبزیجات:تن ماهی را بجوشانید، روغن آن را گرفته و له کنید. سیبزمینی آبپز و خنک شده را رنده کرده و با فلفل دلمه ای، پیازچه، سیر و ادویه ها مخلوط کنید. یک تخم مرغ به مواد اضافه کنید و در صورت نیاز دومین تخم مرغ را هم بیفزایید. مواد را به شکل کتلت فرم داده و در روغن سرخ کنید یا با آرد سوخاری قالب بزنید و سرخ کنید.
اسپاگتی با تن ماهی: اسپاگتی را در آب بجوشانید و سپس آبکش کنید. همزمان تن ماهی را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید و سس را آماده کنید: گوجه فرنگی و سیر خرد شده را در قابلمه ریخته و روی شعله قرار دهید تا آب آن تبخیر شود. سپس تن ماهی، زیتون بدون هسته و ادویه ها را اضافه کنید. اسپاگتی را در ظرف سرو گذاشته و سس آماده شده را روی آن بریزید.
پاستا با تن ماهی و خامه: تن ماهی را بجوشانید و روغن آن را جدا کنید. پاستای آبکش شده را با تن ماهی مخلوط کرده، دو قاشق پر خامه صبحانه و مقداری نمک و فلفل اضافه کنید. مواد را در ظرف مناسب فر ریخته و سطح آن را با پنیر پیتزا بپوشانید. ظرف را در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا پنیر آب شود و سطح آن طلایی گردد.
همچنین بخوانید: شام چی درست کنم که تکراری نباشه و ساده باشه؟
با تن ماهی چی درست کنم شام
سالاد تن ماهی: سیب زمینی ها را آبپز کرده و پس از خنک شدن خرد کنید. در یک کاسه بزرگ سیب زمینی خرد شده، هویج رنده شده، کاهو خردشده، خیار شور، ذرت پخته یا کنسروی و شوید تازه را مخلوط کنید. برای تهیه سس، ماست، سس مایونز، روغن زیتون، آب لیمو، خردل، نمک و فلفل را با هم ترکیب کرده و روی سالاد بریزید. سالاد را ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید و با چند برگ جعفری خردشده سرو کنید.
ساندویچ تن ماهی: سیب زمینی آبپز، خیارشور و فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید. سپس تن ماهی، ذرت پخته، شوید خشک، نمک، فلفل و پاپریکا را اضافه کرده و با سه قاشق سس مایونز، دو قاشق سس خردل ملایم و یک قاشق آبلیمو مخلوط کنید. سالاد را دو تا سه ساعت در یخچال قرار دهید و با نان باگت سرو کنید. میتوانید به سلیقه خود قارچ تفتداده، ساقه کرفس یا سایر سبزیجات دلخواه را نیز اضافه کنید.
فلفل شکمپر با تن ماهی: کنسرو تن ماهی با فلفل قرمز، شوید، پیازچه، ذرت، پنیر موزارلا، پودرسیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. فلفل ها را برش داده و داخل آنها را با این مواد پر کنید. فلفل های شکمپر را به مدت ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا آماده سرو شوند.
کرپ سبزیجات با تن ماهی:سبزی های کوکو شامل گشنیز، ریحان، ترخون، پیازچه، تره، جعفری و شوید را ریز خرد کرده و با تخم مرغ، نمک، زردچوبه، آرد و شیر مخلوط کنید. تابه را گرم کرده و کمی روغن یا کره بریزید، مواد کرپ را داخل تابه یا سینی فر قرار دهید و بپزید یا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. روی کرپ پنیر خامه ای بمالید و کنسرو تن ماهی شوید را اضافه کنید. کرپ را با کاهو، گردو یا سایر مواد دلخواه پر کرده، رول کرده و برش بزنید، سپس سرو کنید.
همچنین بخوانید: ناهار چی درست کنم که تکراری نباشه
غذا با تن ماهی ساده
گراتن تن ماهی و سیب زمینی:سه سیب زمینی متوسط را پخته، حبه ای خرد کنید. پیاز خردشده را تفت دهید، سپس تن ماهی، سیر له شده و فلفل تند خردشده را اضافه کرده و با ادویه هایی مانند دارچین، زنجبیل و کاری مخلوط کنید.یک تخم مرغ را با یک سوم لیوان شیر، نمک و فلفل مخلوط کرده و سیب زمینی ها را به آن آغشته کنید. مقداری پودر پانکو، آرد سوخاری و یک قاشق سس کوکتل اضافه کرده و کف ظرف چرب شده، لایه ای سیب زمینی و سپس مواد تن ماهی را قرار دهید. این کار را برای دو لایه تکرار کنید. ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید، سپس روی آن پنیر ریخته و چند دقیقه دیگر بگذارید تا پنیر آب شود.
کسادیا با تن ماهی و پنیر: گوجه فرنگی خرد شده را با ذرت پخته، نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس تن ماهی را اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید. مقداری از این مواد را روی نان ترتیلا بریزید و روی آن پنیر پیتزا بپاشید، سپس نان ترتیلای دیگری روی آن قرار دهید. ترتیلاها را در تابه ای با روغن داغ قرار داده و اجازه دهید هر دو طرف آن کمی سرخ شده و پنیر آب شود.
پیتزا با تن ماهی:روی نان پیتزا کمی سس کچاپ پخش کرده و مقداری پنیر پیتزا روی آن بریزید. تن ماهی را از روغن ش جدا کرده و با چنگال قطعه قطعه کنید، سپس به طور یکنواخت روی نان پخش کنید. مجددا پنیر پیتزا اضافه کرده و پیتزا را در فر با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت حدود ۲۰ دقیقه بپزید.
املت تن ماهی: قارچ اسلایس شده و فلفل دلمه ای خردشده را تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود و فلفل نرم شود، سپس گوجه خرد شده را اضافه کرده و با نمک، فلفل و پاپریکا طعمدار کنید. در پایان، تن ماهی را افزوده و مخلوط کنید تا غذا آماده سرو شود.
همچنین بخوانید: با سیب زمینی آب پز چی درست کنم؟
انواع غذا با تن ماهی و برنج
امگشت پلو با تن ماهی: پیاز نگینی شده را در روغن تفت دهید، سپس سبزی ماهی (گشنیز و شنبلیله) و شوید خشک را اضافه کرده و تفت دهید. سیر خردشده و ادویه ها شامل زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز، پودر دارچین، زیره، پودر تخم گشنیز، ادویه کاری و پلویی را بیفزایید و رب گوجه فرنگی را نیز کمی تفت دهید. گردو خردشده را اضافه کرده و در نهایت تن ماهی را اضافه کنید، مراقب باشید که گوشت ماهی خرد نشود.برنج آبکش شده را در قابلمه ریخته و مواد را بین لایه های برنج قرار دهید. سپس اجازه دهید پلو دم بکشد و همراه با ترشی های دلخواه سرو کنید.
تن پلو زعفرانی: پیاز خلالی شده را در روغن با زردچوبه تفت دهید و هویج خلالی را اضافه کرده و تا نرم شدن تفت دهید. تن ماهی جوشیده و سیر خردشده را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس زرشک، نمک، فلفل و ادویه مخصوص ماهی را اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه با در پوشیده بپزید تا طعم ها به خورد هم بروند.برنج را آبکش کرده و در ته قابلمه روغن و زردچوبه بریزید. برنج و مواد تن ماهی را به صورت لایه ای در قابلمه بریزید و زعفران و ادویه پلویی را روی لایه ها بپاشید. اجازه دهید برنج دم بکشد و سپس همراه با سالاد شیرازی سرو کنید.
گشنیز پلو با تن ماهی: پیاز خردشده را در روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس سیر رنده شده، ادویه ها و گشنیز خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا سبزی نرم شود. تن ماهی جوشیده را اضافه کرده و چند دقیقه روی شعله بگذارید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.برنج شسته و خیس خورده را در آب جوش همراه با یک قاشق غذاخوری نمک به مدت حدود ۵ دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید. کف قابلمه روغن ریخته و تهدیگ دلخواه قرار دهید، سپس برنج و مواد تن ماهی را لایه لایه بریزید و مخلوط کنید. شعله را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
سبزی پلو با تن ماهی: برای سبزی پلو، برنج شسته شده را با آب و نمک خیس کرده، سپس آبکش کنید و سبزی پلویی شامل شوید، جعفری، گشنیز و تره را اضافه کنید. نمک، روغن و زعفران را افزوده و اجازه دهید برنج دم بکشد.برای تن ماهی، پیاز و نصف فلفل دلمه ای خردشده را با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا طلایی شود، سپس تن ماهی جوشیده و روغن گیریشده را اضافه کرده و مخلوط کنید.
باقلا پلو قالبی با تن ماهی: پیاز، سیر و فلفل خردشده را در روغن تفت دهید، سپس تن ماهی جوشیده و رب گوجه را اضافه کنید و کمی ادویه بریزید. برنج را به صورت کته آماده کنید و با باقلا و شوید مخلوط کنید. کف قالب را با روغن و زردچوبه چرب کرده و سیب زمینی حلق های بچینید، سپس لایه لایه برنج، باقلا، شوید و مایه تن ماهی را بریزید. روی آن کره و ادویه اضافه کرده و در فر یا روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید تا طلایی و خوش عطر شود.
سخن آخر
در این پست سعی کردیم تمام غذا های ساده ی که شما می توانید با تن ماهی را تهیه کنید آموزش دهیم امیدواریم برای شما مفید باشد.