دفن میت در روز جمعه چه حکمی دارد؟

روز جمعه در اسلام از اهمیت و شرافت خاصی برخوردار است. پیامبر اکرم (ص) جمعه را «سید الایام» یا سرور روزها نامیده‌اند و در روایات اسلامی به عنوان یکی از اعیاد مسلمانان معرفی شده است. جالب است بدانید که در هر ساعت از شب و روز جمعه، 600 هزار نفر از جهنم آزاد می‌شوند. در این روز، دعاها در روز جمعه مستجاب می‌شود و حاجت‌های بزرگ برآورده می‌شوند، ثواب اعمال نیک دو برابر می‌شود و گناهان محو می‌گردند.

شب و روز جمعه بارعام الهی است، كه بندگان به درگاه خدا بشتابند و به لقای او بروند.  امام باقر علیه السلام در مورد فضیلت مرگ در ایام هفته فرمودند:

“هر کس در روز جمعه بمیرد و معرفت به حقانیت به اهل بیت علیه السلام داشته باشد، خداوند برایش برائت آزادی از عذاب قبر را می‌نویسد و هر کسی در شب جمعه بمیرد، از آتش جهنم نجات پیدا می‌کند.”

بیشتر بخوانید: آداب خواندن و متن دعای تلقین میت زن و مرد به همراه فایل PDF

دفن میت در روز جمعه

دفن میت در روز جمعه

توجه داشته‌باشید در اسلام، دفن جنازه به‌سرعت پس از مرگ توصیه می‌شود و تاخیر در این کار مجاز نیست، مگر در شرایط خاص که به‌طور طبیعی یا به‌علت شرایط خاصی تاخیر ایجاد شود. اگرچه دفن در روز جمعه دارای فضیلت نیست، اما مردن در این روز دارای پاداش است. بنابراین، اگر امکان دارد، دفن میت در روز جمعه می‌تواند به‌علت شرافت این روز انجام شود، اما تاخیر در دفن به‌صرف این هدف مجاز نیست. بنابر روایات شیعه و اهل سنت،‌ مردن در شب و روز جمعه دارای امتیازاتی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

رفع عذاب قبر

روایات زیادی وجود دارد که مردن در شب یا روز جمعه را با رفع عذاب قبر مرتبط می‌دانند. به‌طور مثال، امام صادق علیه السلام فرموده‌اند که کسی که بین ظهر پنج‌شنبه تا ظهر جمعه از دنیا برود، از فشار قبر در امان خواهد بود

برکت و شرافت

روز جمعه به‌عنوان روز پربرکت و شرافتمندانه‌ای شناخته می‌شود و مردن و دفن شدن در این روز با برکات خاصی همراه است.

جسد
دفن در روز جمعه

نمادی از مومن و با ایمان بودن فرد

اگر فردی مومن و با ایمان باشد و به کسی ظلم نکرده‌باشد و زندگی او بر پایه ی اصول دینی باشد، مرگ او مصادف با روزهای مبارک  مانند شب و روز جمعه می‌شود.

اجر شهید

مردن در شب یا روز جمعه با اجر شهید همراه است.

سخن پایانی

کفن و دفن مرده در شب جمعه از سوی امامان و پیامبران دین مبارک اسلام به شدت توصیه شده است. اگر انسان در زندگی خود راه درست را پیموده باشد و در عین حال خطاهای اندک و قابل گذشتی از او سر زده باشد، مردن در شب و روز جمعه به او کمک خواهد کرد اما اگر انسان فاسد يا كافری در شب و روز جمعه نیز بميرد، از عذا او كم نمی‌شود و مورد عفو و بخشش الهی واقع نمی‌شود و بلكه فقط ممكن است در آن شب و روز معاف باشد و بعد از پايان شب و روز جمعه، به عقوبت اعمال خود دچار شود.  این موضوع نباید موجب خودپسندی و غفلت انسان از انجام وظایف شرعی شود.

لطفا نظرات خود را در بخش “دیدگاه” با ما و کاربران محترم ناجی بلاگ به اشتراک بگذارید.

نوشته دفن میت در روز جمعه چه حکمی دارد؟ اولین بار در ناجی بلاگ. پدیدار شد.

تیم تولید محتوای ناجی بلاگ

ناجی بلاگ با هدف ایجاد فضایی آموزنده، سرگرم‌کننده و کاربردی برای فارسی‌زبانان، به تولید محتوا در چهار حوزه‌ی کلیدی سرگرمی، سلامتی، ارز دیجیتال و فارکس می‌پردازد. این سایت تلاش می‌کند با نگاهی علمی و صمیمی، مطالبی منتشر کند که هم آگاهی‌بخش باشند و هم بخشی از زندگی روزمره را بهبود ببخشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا